Foto

A do toho ještě sváteční řidiči, ti jsou daleko nebezpečnější.

MP

"... kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně". Tak přesně tak se přeci chovají všichni cyklisté (čest pár výjimkám) - jízda po chodníku, na červenou, v protisměru, bez osvětlení (nebo naopak nesmyslně blikající), vedle sebe,.... bez konce.

PK

Aha, takže ten kdo si jednou za čas vyjede, je problém, ale ten, co jezdí pořád, problém není? Ten jako magor jezdit nemůže? Poněkud zbytečné škatulkování, nemyslíte?

VV

Se slovy "dodržovat pravidla silničního provozu" bych byl opatrný, a to jak v kontextu aut i kol. Bezpečnost a pravidla provozu mají sice nějaký průnik, ale taky existují situace, kdy striktní dodržování formálních pravidel sil. provozu bezpečnost přímo ohrožuje. Jezdit bezpečně je na prvním místě, dodržování nějakých úřadem pravidel až na druhém. Raději poruším předpisy, než abych ohrožoval ostatní jejich doslovným dodržováním. Navíc, za posledních 10 let dělají pravidla provozu aktivisté místo odborníků, zvlášť v případě cyklistů, zklidňování dopravy, buzerace řidičů a podobně, takže odtrhávání pravidel s.p. od reality je čím dál častější. Cyklopruhem, který je postavený na pro cyklisty nebezpečném místě, postavený výhradně za účelem omezovat automobily, z principu nepojedu!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 9,30
  • Průměrná čtenost 241x
Jsem obyčejný chlápek ze středních Čech, který se zajímá o dění kolem sebe a občas by chtěl něco málo napsat. Třeba se to bude někomu líbit, třeba ne. Ale hlavně že mě to bude bavit.

Seznam rubrik